Skip to main content

L’Orquestrina Trama neix a principis de l’any 2013 entre la Cerdanya i l’Alt Urgell. Els membres d’aquesta formació som un grup de joves fortament vinculats a la música i la cultura tradicional del Pirineu, ja que hem tingut el privilegi de viure, créixer i restar en aquest territori.

La font d’on brolla el nostre repertori és el Pirineu. Els temes que interpretem són d’arrel tradicional però passats pel sedàs de l’estil enèrgic que ens caracteritza. Donat que la nostra identitat cultural és en primer lloc la pirinenca, el nostre repertori conté músiques originàries de tot el Pirineu: Catalunya, Andorra, el País Basc, Occitània i Aragó. Paral·lelament comptem també amb temes de composició pròpia.

Espectacle en format concert ball: a part de gaudir escoltant-nos, aquells que s’hi animin poden participar de la festa ballant, en parella i en grup, el nostre repertori: pasdobles, masurques, xotis, cercles, rondeus, xampanyes… Podem comptar amb la figura d’un mestre de danses per tal de dinamitzar l’ambient a peu de plaça. I, si s’escau, podem sortir al carrer i omplir-lo de música fent cercavila, amb diverses parades per ballar i interaccionar amb el públic.

La nostra il·lusió és fer reviure melodies i cançons que, amagades rere les nostres muntanyes, defineixen de la millor manera una forma de viure i entendre el món ben peculiar. Inspirats en les músiques de ball que sonaven temps enrere a les places dels pobles pirinencs, ens adrecem al públic a través d’un estil propi que encomana la nostra energia arreu i fa de la festa una festa de tots.

X