Skip to main content

Inspirat en músiques de les muntanyes, poemes de Jacint Verdaguer, textes i cançons de nova creació, llegendes de tradició oral i festes que encara son ben vives arreu del Pirineu.

La joventut i entusiasme de l’Orquestrina Trama formada per cerdans i urgellencs i l’experiència i els llenguatges escènics de 43 anys de portar el sol a la maleta de Comediants , s’uneixen per cantar i posar en imatges, sons i accions, una part dels mites i festes que configuren la vida i les tradicions pirinenques, rebost fabulos de costums del nostre pais.

De forma fabulada cantem la llegenda de Pirene, amb la batussa entre el gegant Gerió i l’heroi Hèracles, la victòria d’aquests i l’enamorament de
l’heroi, la mort de la nimfa i la tomba on l’enterra Hèracles i que forma el Pirineu. També interpretem altres versions de com es formà la serralada, fent participar al públic en la tasca de ser cadascú un menairó que amuntega muntanyes.

L’espectacle ens ha de fer recordar d’on venim i celebrar d’una forma festa la manera ancestral de viure els”ritmes de la natura de la qual formem part.

X